Etelä8 on vuonna 2017 perustettu sisustus- ja lifestyletuotteisiin erikoistunut verkkokauppa ja lifestylemyymälä Hämeenlinnassa.


Kaikki sai alkunsa kun Eteläkasin yrittäjät Tiisa ja Juhani tutustuivat toisiinsa pitäessään omia liikkeitään samalla kadulla Hämeenlinnassa. 


”Meillä molemmilla oli samalla kadulla omat yritykset. Tutustuimme toisiimme ja todella nopeasti huomasimme, että meillä on paljon samansuuntaisia ajatuksia ja unelmia. Monipuolinen osaamisemme muodostaa meistä hyvän tiimin. Juhani taitaa graafisen suunnittelun, verkkokaupat ja somen. Tiisa on omimmillaan kivijalkakaupan pyörittämisessä, jossa esillepano- ja myymälämiljöön suunnittelutaidot pääsevät oikeuksiinsa.”


Ajatus yhteisestä monipuolisesta liikkeestä toteutui, kun Etelä8 avattiin Hämeenlinnan keskustaan idylliselle Eteläkadulle syyskuussa 2017. ”Oikeanlaisen liiketilan löytäminen oli meille todella tärkeää. Olemme iloisia, että löysimme meille sopivan valoisan kivijalan aivan Hämeenlinnan keskustasta Eteläkadun puutaloja vastapäätä. Hyvän sijainnin vuoksi meille on myös helppo löytää ja parkkipaikatkin löytyvät ihan oven edestä.”


Etelä8 on vakiinnuttanut paikkansa hämeenlinnalaisten suosikkisisustusliikkeenä. ”Meillä poikkeaa paljon myös turisteja ja sijaintimme onkin oivallinen Helsingin ja Tampereen reittiä kulkeville.”


Eteläkadun myymälä toimii kaksikon tukikohtana ja sieltä käsin pyöritetään mm. kolmea verkkokauppaa sekä pientä kahvilaa lifestylemyymälän ohessa. 


Laaja valikoima sisältää ajankohtaisia sisustustuotteita, ekologisia kodinhoitotuotteita ja luonnollisia ihonhoitotuotteita, viherkasveja, herkkuja sekä paperituotteita. ”Halusimme alusta asti luoda mahdollisimman laajan valikoiman, jossa voimme yhdistää eri tyylien ja hintaluokkien tuotteet saumattomasti yhteen. Ehkä juuri se on purrut asiakkaisiimme.”


Kuvassa Eteläkasin kauppiaat Juhani Järvinen ja Tiisa Sainio.